Kočioni sistem
Kočioni sistem

Kočioni sistem

Vjerujte nam. Sigurno zaustavljanje počinje s kočnicama.

Kočnice slabe tokom vremena, kao i svi ostali dijelovi automobila. Te se promjene događaju postepeno, većina ljudi i ne primijeti razliku. Novi automobili su sve moćniji, te se kočnice brže troše. Razmislite na trenutak da li ste primijetili nešto od dole navedenog.

Ako čujete zvuk kad pritisnete kočnicu kao da nešto struže, vjerovatno su kočione pločice već prilično potrošene i treba ih zamijeniti. A možda su već oštećeni i kočioni diskovi. Ako vozilo kod kočenja vuče u jednu stranu, to obično znači da je zapeo ili se oštetio neki mehanički ili hidraulični dio sistema. Ako kod pritiskanja papučice kočnice, osjećate kao da je od spužve, vjerovatno je u hidraulički sistem ušao vazduh. Ako kod kočenja trese, vjerovatno su deformirani diskovi ili doboš.

Ako se na instrument tabli upali svjetlo upozorenja kočionog sistema ili ako ručnu kočnicu možete podići više nego inače (više od 6 do 8 zubaca) - nemojte to ignorirati. Što je prije moguće posjetite neki od Vulco servisa. Prvo ćemo se pozabaviti vašom sigurnosti, a onda ćemo se baviti uštedom novca.

Pretraga za Vulco partnera Mjesto rezervacije