Motorna ulja
Motorna ulja

Motorna ulja

Motorna ulja ispunjavaju nekoliko osnovnih funkcija u automobilu: smanjuju trenje i trošenje motora, hlade, dihtaju pokretne elemente sistema, održavaju motor čist i sprječavaju unutrašnju koroziju. Nudimo široku lepezu proizvoda za osobne automobile (sintetička, polusintetička i mineralna ulja), kao i profesionalne savjete prilikom izbora odgovarajućih ulja, uzimajući u obzir viskoznost i standarde kvalitete, kao i preporuke proizvođača automobila. Zamjena ulja, filtera i tekućina važna je za zaštitu motora i obezbijeđenje pouzdane i dugotrajne vožnje.
Preporučujemo naše servisne usluge u oblasti:
  • Zamjene ulja i filtera ulja – prenizak nivo ulja može dovesti trenja i time oštećenja motora. Njegov odgovarajući nivo i zadržane karakteristike mazanja i termičke karakteristike igraju važnu ulogu u zaštiti motora od trošenja. Zbog toga stanje ulja treba da se provjerava redovno i u skladu sa uputama proizvođača vozila se treba mijenjati.
  • Ispiranje i čišćenje uljnog sistema - prije svake zamjene ulja je preporučljivo ispiranje sistema podmazivanja koji se u vrijeme svakodnevne vožnje onečišćuje. Ispiranje sistema podmazivanja zahtijevaju automobili sa produženim periodima između pregleda u tzv. režimu „long life“, a posebno automobili s dizel motorima koji su opremljeni turbokompresorom.

Pretraga za Vulco partnera Mjesto rezervacije